Читај ми!

OSSIUm povezuje svet

U ponedeljak, 28. februara, u "ASK" centru za edukaciju, upriličen je medijski događaj sa ciljem predstavljanja jednog od najznačajnijeg projekta Organizacije srpskih studenata u inostranstvu.

Reč je o lansiranju platforme OSSIUm koja je godinama bila san i vizija mnogih generacija srpskih studenata u inostranstvu. Ovaj događaj predstavlja svojevrsnu uvertitu u sve ono što će organizacija sprovesti i organizovati u godini u kojoj proslavlja veliki jubilej: 25 godina postojanja i akitivnog pomaganja, umrežavanja i podrške srpskim studentima širom sveta (OSSI je osnovan 1997. godine).

OSSIUm predstavlja najvažniju stvar kroz koju srpska omladina i budući predvodnici srpskog društva mogu da doprinesu matici na planu redukcije odliva mozgova i podsticanja srpske akademske dijaspore na povezivanje i saradnju. OSSIUm dovodi svet u Srbiju i pruža Srbiji prozor u svet.

S obzirom na to da je OSSI najveća srpska studenska organizacija, koja usled velikog broja članova (oko 10 000) iz 23 države sveta primarno radi virtualno, kreiranje ovakve platforme je bio logičan nastavak unapređenja i razvoja organizacije. Uz to, radeći na projektu "pOSSIbiliti" u cilju pružanja stručnih praksi u Srbiji, tokom i nakon školovanja u inostranstvu, usled tencencija koje su rasle na stranu sve većeg odaziva privrede kao i sve većih potreba studenata za ovakvim vidom umreženosti, dolazimo do ideje za kreiranje jedinstvenog virtuelnog prostora, poručuju iz OSSI.

OSSI plaforma, prva i jedina platforma koja predstavlja spoj društvene i poslovne mreže i koja će povezivati srpske studente koji se školuju u inostranstvu, kako međusobno, tako i sa srpskom privredom i institucijama, radi sticanja prvog poslovnog iskustva u Srbiji i podsticanja povratka u maticu. Takođe, platforma će pružati sve potrebne informacije mladima koji žele da školovanje nastave u inostranstvu i biće njihova podrška na celokupnom putu.

U okviru događaja održana je i panel-diskusija na temu „Važnost onlajn-zajednice za organizacije" , na kojoj su govornici bili: Ivan Brkljač, programski direktor Tačke povratka, Emilija Seočanac, ispred kompanije CollectiVibe koja je pravila platformu, Marija Simić, ispred Organizacije srpskih studenata u inostranstvu. Panel je moderirao Strahinja Radovanović.

 

 

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво