Читај ми!

Čvrst Nole, čvrsta i Srbija

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković aktivno prati situaciju u kojoj se našao Novak Đoković u Australiji. Selaković predvodi srpsku delegaciju koja je stigla u Sjedinjene Države i prisustvovala je Badnjoj večeri u Čikagu.

Bilo je to istorijsko Badnje veče u Čikagu. Po prvi put ministrar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković prisustvovao je Badnjoj večeri sa srpskim narodom u Americi, i to uz Arno Gujona, direktora Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu.

Obojica su oduševljeni onim što su do sada videli u SAD.

"Osećam se, mogu slobodno da kažem, kao svoj među svojima. Ovde na Svetoj liturgiji večeras, a uveren sam i sutra, sa našim vladikom srednjezapadnoameričkim gospodinom Longinom i sa svim uvaženim Srbima ovog kraja i dela sveta koji su sačuvali svoj identitet, svoju srpsku pravoslavnu veru, naše običaje, nalaganje Badnjaka, osećam se zaista izuzetno", kaže ministar Selaković.

"Utisci su izuzetno pozitivni. U blizini Čikaga je crkva koja se zove Nova Gračanica, odnosno manastir u Americi, govori o tome da je Kosovski zavet ono što ujedinjuje sve Srbe gde god da žive", kaže Arno Gujon.

Iako je daleko od Beograda, ministra Selaković je aktovno uključen u situaciju u kojoj se našao Novak Đoković po dolasku u Australiju.

"Mi ćemo učiniti sve što možemo da pomognemo Novaku. Ono što svi treba da znamo i imamo na umu - vidite kolika je zavist kad je neko najbolji u istoriji nekog sporta, a taj koji je najbolji je Srbin. Sa jedne strane koliko prepreka ima na putu da ostane i opstane na tom mestu, a s druge strane koliko je on sam čvrst, koliko ne odustaje. Koliko je čvrst Nole, toliko je čvrsta i Srbija i borićemo se da mu pomognemo", kaže ministar Selaković.

U pripremi boravka gostiju iz Beograda već nedeljama je radio generalni konzul Republike Srbije u Čikagu Damjan Jović.

Tokom boravka u Čikagu, ministar Selaković sa delegacijom iz Beograda će između ostalog prisustvovati i Božićnoj liturgiji u Srpskom sabornom hramu u Čikagu, prijemu u Pricker vojnom muzeju u centru grada i takođe sastati sa liderima srpske zajednice u Americi.

 

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво