Читај ми!

Fondacija princeze Katarine: Najmlađima pokloni za Božić

Fondacija princeze Katarine Karađorđević, u saradnji sa humanitarnom organizacijom Lajflajn iz Čikaga, obradovala je najmlađe u Srbiji i Republici Srpskoj poklonima za pravoslavni Božić, ali i paketima hrane za više od 100 socijalno najugroženijih porodica i decu u 13 sirotišta.

Božićni paketići sa odećom, obućom, igračkama, školskim priborom, higijenskim proizvodima, slatkišima i grickalicama, stigli su u 16 domova za decu bez roditeljskog staranja, tri dnevna boravka za decu sa posebnim potrebama, tri obrazovne ustanove i četiri utočišta za žene na teritoriji Beograda, Pančeva, Kragujevca, Sombora, Subotice, Novog Sada, Aleksinca, Bele Crkve, Trstenika, Kosova i Metohije, Banja Luke, Bijeljine i Milinog Sela.

Kako je saopšteno iz Fondacije, Lajflajn Čikago i Fondacija princeze Katarine organizovali su i dopremanje hrane za Božićnu večeru za decu u 13 sirotišta, kako bi najmlađi uživali u prazničnoj trpezi.

Paketi hrane za socijalno najugroženije su stigli u više od 100 porodica iz Milinog Sela, Banja Luke i Kosova i Metohije.

Zbog pandemije Kovida 19, ove godine nije mogao da bude organizovan jubilarni - 20. prijem za decu na Belom dvoru, što je događaj koji su princ Aleksandar i princeza Katarina Karađorđević započeli neposredno po povratku u Srbiju 2001. godine.

"Ono što nam posebno može ulepšati dan, a i ceo svet, jeste dečiji osmeh. A zamislite tek kako je svetu kada se više od hiljadu dece smeje odjednom. Ta količina ljubavi je ono što čini svet boljim mestom. Zbog toga nass životni cilj i jeste da ovim malim, ali opet tako velikim ljudima, ulepšamo makar i jedan dan u njihovim životima i da im pokazzemo da neko brine o njima. Njihov osmeh nam daje snagu da istrajemo i da nastavimo sa svojom životnom misijom, a to je briga o drugima - jer nema veće sreće nego saznanje da ste učinili nešto dobro", navela je princeza Katarina.

Zahvalna je svima koji su pomogli, a posebno donatorima iz Čikaga i ukazala na to da je jako bitno da deca mogu da vide i osete da neko o njima brine i da ih voli.

недеља, 22. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи