Читај ми!

Đurić: Zadovoljan sam postignutim rezultatima

Ambasador Republike Srbije u Vašingtonu, Marko Đurić, kaže da je zadovoljan onim što je postigao tokom prve godine na funkciji u glavnom gradu Amerike. Ističe da je i pored kovida ekonomska razmena Srbije i Sjedinjenih Država nastavila da raste tokom 2021. godine. Sa Ambasadorom Đuricem je tokom boravka u Čikagu razgovarao je naš dopisnik Aleksandar Žigić.

Naš sagovornik je Njegova Ekselencija ambasador Republike Srbije u Vašingtonu, u SAD, gospodin Marko Đurić.

Da li je ova prva godina bila drugačija, možda teža nego što ste očekivali? Došli ste u ovu zemlju kao ambasador, na veoma važan i zahtevan posao...

"Da budem sasvim iskren, ja sam ovde došao sa ogromnim ambicijama i željama, sa željom da našu političku infrastrukturu podignemo na jedan potpuno novi nivo. Kada kažem političku infrastrukturu, to je sve ono čime bi jedna ambasada trebala da se bavi, da nivo našeg predstavljanja u američkim medijima podignemo na novi kvalitetniji nivo, da nivo ekonomske saradnje unapredimo, da političku saradnju podignemo na viši nivo...sve je to diktiralo jedan raspored koji je bio nemilosrdan i redovna moja putovanja za Beograd da bi sa nadležnim ministrastvima i institucijama ispratio sve ono što ovde razgovaramo i dogovorimo.

Mogu da kažemda je to zaista bila jedna godina intenzivne borbe u kojoj sam ja mnogo video i naučio. Mislim da smo zajedno ovde uspeli da mnogo toga uradimo. Samo da pomenem da u ekonomiji koja je bila godina kovida, da je ekonomska razmena između Srbije i Amerike nastavila da raste, da su naše kompanije od visoke tehnologije do namenske industrije beležile rezultate bolje nego u mnogim prethodnim godinama, čak i bolje u nekim segmentima nego ikada.

Sve je to moguće i ostvarivo zahvaljujući činjenici da je Srbiji ekonomija krenula velikim koracima napred.

Kada vi predstavljate zemlju koja ima više od 7 posto privrednog rasta u ovoj godini, onda je prirodno kada to nekome prenesete na pravi način, da to pobudi pažnju,

Želim Vama i Vašim porodicama sve najlepše u novoj 2022. godini, srećne i blagoslovene praznike, živela Srbija i srpski narod, veliki i neuništiv", kaže ambasador Đurić.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво