Читај ми!

Potrebno nam je nacionalno jedinstvo - poručuju iz Socijalne stranke Srba u Sloveniji

Republika Srpska je nedavno preko Narodne skupštine usvojila pravni okvir za vraćanje svojih nadležnosti. Socijalna stranka Srba Slovenije smatra da opozicija u Republici Srpskoj ovog puta nije pokazala na delu srpsko jedinstvo.

Socijalna stranka Srba Slovenije (SSSS), između ostalog, smatra da je oko ponovnog preuzimanja nadležnosti RS nazad uz Ustav BiH i sam Dejton, moralo prevladati jedinstvo kako u opoziciji, tako i poziciji svih srpskih stranaka u Republici Srpskoj.

Politički kodeks i nacionalna etika srpskih političkih stranaka u RS činjenično odstupa od jedinstva ili bolje reći od interesa svih građana Republike Srpske i njenoga očuvanja.

SSSS podseća i na ranija stradanja, od 1941. do 1945. Ili od 1912. do 1918. godine, a govorimo o velikom stradanju. U novije vreme, ono što smo doživljavali u Krajini, Sarajevu (Markale), Kosovu i Metohiji (Račak), činjenično je još i strašnije nego u Drugom svetskom ratu.

Mi Srbi, moramo živeti u sadašnjosti i boriti se za nacionalno jedinstvo u sopstvenom vremenu, biti odlučni, kako za sebe, tako i za naša mlada pokoljenja. Svet se menja, a put kroz istoriju, ka novoj epohi koja je počela padom Berlinskog zida, pojedini odbijaju da prihvate, smatra SSSS i da je sada došlo vreme za odlučnost ili nam preti nestanak kao naroda. Glavno je pitanje želimo li živeti ili mreti.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи