Читај ми!

Pavić od Š do A

Za sve ljubitelje kulture i umetnosti, pravi je doživljaj otvaranje izložbe "Pavić od Š do A", u četvrtak, 18. novembra 2021. godine, u 18 časova, u svečanpoj sali Zajednice srpskih klubova u Beču, u ulici Gudrunstrasse 133b, u desetom bečkom okrugu.

Ovo je jedinstvena prilika da posetioci uživaju u unikatnoj izložbi o Miloradu Paviću, koju priređuje Biblioteka grada Beograda, povodom obeležavanja deset godina od odlaska, devedeset godina od rođenja Milorada Pavića, kao i 35 godina od objavljivanja Hazarskog rečnika.

Autori izložbe, koji će, zajedno sa direktorkom Jasminom Ninkov, biti prisutni na otvaranju, su: Isidora Injac, Vladislava Ivković Marković i Marjan Marinković.

Izložba će biti prvi put prikazana u Beču, van granica Srbije, zajedno sa petnaestominutnim filmom, posle čega putuje u Azerbejdžan. ASKD "Vilhelmina Mina Karadžić" zajedno sa Zajednicom srpskih klubova u Beču, poziva sve zainteresovane da ne propuste ovaj jedinstveni kulturni događaj, prožet Pavićevim duhom, koji je spajao epohe i civilizacije.

 

 

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара