Читај ми!

Održana Svečana akademija "Tesli u čast"

Sa blagoslovom Njegove Svetosti patrijarha srpskog Porfirija, u prepunom hramu Svete Trojice u Grockoj 17. oktobra 2021. godine održana je Svečana akademija posvećena jednom od najvećih umova iz roda srpskog, Nikoli Tesli.

Ceo projekat je izveden uz pomoć i sufinansiranje Ministarstva pravde - Uprave za saradnju s crkvama i verskim zajednicama. Akademija je započela nastupom dečjeg hora „Deca neba" pri hramu Svete Trojice u Grockoj, zatim je nastupio hor Osnovne muzičke škole „Nevena Popović" iz Grocke.

Centralni deo akademije bilo je predavanje sveštenika Olivera Subotića na temu Tesla kao spona između Srbije i Amerike.

Nastupi hora manastira Bogorodice Trojeručice pod Avalom i mešovitog hora pri hramu Svete Trojice u Grockoj su uveličali nesvakidašnje sabranje. Deca koja pohađaju veronauku u Grockoj, na panelima su izložila svoje likovne radove na temu „Ikone svetitelja - naša krsna slava", dok su deca koja pohađaju versko-kulinarsku sekciju pri Osnovnoj školi u Begaljici izložili svoje radove (slavske kolače, profesore, razne đakonije).

U Spomen sobi, u porti hrama, Muzej Nikole Tesle iz Beograda je izložio nekoliko eksponata, tako da su prisutni mogli čuti po kojim principima deluju Teslina plazma kugla, Teslin transformator...

U završnici je starešina hrama, sveštenik Aleksandar Mitrović pozdravio sve prisutne i zahvalio učesnicima, kao i svima koji su pomogli da se realizuje svečani skup.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво