Читај ми!

Srpski dani u Čikagu

Na imanju Srpske pravoslavne crkve Sveti Nikola u čikaškom naselju Brukfild sve je spremno za veliki godišnji festival Srpski dani.

Dvodnevni festival na programu je u subotu 18. i nedelju 19. septembra, a organizatori su spremili sve što može biti interesantno za familije, od raznih igara za decu do izvanredne hrane sa roštilja, pečenje, kolače i sve druge đakonije.

Naravno, kako je uobičaejno na srpskim festivalima u Americi, nastupiće odlični muzičari i estradni umetnici. Ova crkva je blizu mnogih naselja gde u današnje vreme živi značajan broj članova srpske zajednice.

Predsednik crkvenoškolske opštine je Tomi Milutinović, a starešina hrama Nemanja Tešić. On je došao pre dve godine iz crkve u Severnoj Karolini i za kratko vreme stekao veliku popularnost i ugled među članovima parohije.

"Ovde kao da nemamo osećaj da smo u Americi. Čikago je drugi srpski grad i to se zaista oseti. Velika je naša zajednica i dosta ljudi živi baš ovde u Brukfildu i okolnim predgrađima Čikaga. Sve imamo, od restorana, lekara, advokata, inženjera, dakle u svakom segmentu života možemo da komuniciramo sa našim narodom, kao da smo u domovini a ipak smo eto toliko daleko od nje", kaže otac Nemanja.

Festival inače oba dana počinje od 11 pre podne i traje do kasno uveče, a organizatori podsećaju da su svi pozvani i dobrodošli. Svi koji su posetili crkvu Svetog Nikole znaju da je ovo parohija u kojoj sa radošću dočekuju goste. 

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво