Читај ми!

Ćirilica se uči i u norveškom Fredrikstadu

U organizaciji udruženja Srba i prijatelja Mihajlo Pupin, Viken Norge, Ministarstva prosvete Republike Srbije kao i naše ambasade u Kraljevini Norveškoj kao i uz podršku Fredrikstad komune 4. septembra 2021. godine, više od 45 đaka krenulo u Dopunsku školu srpskog jezika u kojoj će čuvati od zaborava srpsko ćirilično pismo, zavičaj, istoriju, kulturu, veru,običaje i tradiciju.

"Veliku zahvalnost dugujemo nastavnici Aleksandri Lepojević za uložen trud i organizaciju ovog projekta. Udruženje Srba i Prijatelja Mihajlo Pupin Viken osnovano je u decembru mesecu prošle godine, ali sa zadovoljstvom možemo reći da smo u kratkom roku uspeli da realizujemo ovako važan projekat.

Želim posebno da naglasim veliku podršku roditelja kao i Ambasadi Republike Srbije u Kraljevini Norveškoj i Fredrikstad komuni da dodje do realizacije ovako važanog projekta. Udruženje Srba-Mihajlo Pupin Norveška želi svim djacima srećan polazak u školu kao i uspešnu školsku godinu", rekao je Branko Dimeski iz Udruženja Srba i prijatelja Mihajlo Pupin Viken Norge.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво