Читај ми!

Patrijarh Porfirije dolazi u Sjedinjene Američke Države

U srpskoj zajednici u Čikagu i okolini već vlada veliko uzbuđenje i radost zbog najavljenog dolaska patrijarha srpskog Porfirija u oktobru ove godine.

U utorak uveče 12. oktobra, odmah po sletanju aviona, patrijarh bi trebalo da se uputi u Saborni hram u Čikagu koji je na samo pet minuta od aerodroma O'Her. Tada je planirana služba doksologije u sedam uveče po lokalnom vremenu (dva ujutro po beogradskom vremenu).

Patrijarh će imati i razne druge aktivnosti tokom boravka u SAD. Pored ostalog, očekuje se da prisustvuje liturgiji i godišnjoj slavi manastira Nova Gračanica u četvrtak 14. oktobra, u velikoj manastirskoj sali.

Zatim, u subotu 16. oktobra služiće Svetu liturgiju u Sabornom hramu u pola deset ujutro, a potom će biti priređen svečani banket i proslava stogodišnjice osnivanja američko-kanadske eparhije Srpske pravoslavne crkve.

U crkvi i Eparhiji pozivaju sve zainteresovane da što pre rezervišu mesta za ovaj banket i navode da je veliki broj karata već rezervisan.

Mada to još nije potvrđeno, postoji mogućnost i da patrijarh prisustvuje liturgiji i svečanosti u nedelju 17. oktobra u crkvi Svetog Save u Merilvilu, na proslavi godišnjice ove parohije, koja je jedna od najstarijih u Americi.

Inače, patrijarh Porfirije je boravio ranije u SAD, ali ovo bi bilo prvi put da dolazi kao patrijarh.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво