Читај ми!

Dolazimo na ustoličenje mitropolita Joanikija na Cetinje!

Vijeća narodnih skupština Crne Gore najavljuju da će njihovi predstavnici 5. septembra na Cetinju prisustvovati dočeku patrijarha srpskog Porfirija i potom ustoličenju mitropolita crnogorsko primorskog Joanikija, uz napomenu da im teško padaju nagoveštaji ometanja tog svetog čina.

U Saopštenju Vijeća narodnih skupština upućenom javnosti se, uz ocenu da bi ometanjem ovog svetog čina ustoličenja novog mitropolita bila ozbiljno narušena viševekovna tradicija i da bi se dovela u pitanje sloga i jedinstvo pravoslavnog naroda u Crnoj Gori, ujedno poziva da budući dani u Crnoj Gori budu dani bratskog pomirenja i ljubavi.

Najavljujući da će najugledniji predstavnici narodnih skupština sa prostora Crne Gore doći 5. septembra na Cetinje i prisustvovati dočeku patrijarha srpskog Porfirija i ustoličenju mitropolita crnogorsko primorskog Joanikija u Saopštenju se izražava nada i upućuje molba da ih "braća sa Cetinja dočekaju kao braću, sa dobrodošlicom, jer mi jesmo i treba da ostanemo jedan narod".

Neprihvatanje naše molbe ne bi nikome dobra donelo, već bi produbilo nesporazume protiv kojih su uvek bili naši zajednički preci, čestiti i slavni preci na čelu sa Svetim Petrom Cetinjskim čiji naš život u Cetinjskom manastiru vekovima okuplja, zaključuje se u Saopštenju za javnost Vijeća narodnih skupština Crne Gore na sednici održanoj u Podgorici.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи