Читај ми!

Vredna donacija za kovid bolnicu u Lapljem Selu

Humanitarna organizacija "Solidarnost za Kosovo" Arnoa Gujona u saradnji sa Eparhijom raško-prizrenskom i humanitarnom organizacijom "Majka devet u Jugovica", donirala je Kliničko-bolničkom centru "Priština" sa privremenim sedištem u Garačanici, hematološki i biohemijski analizator i aparat za poboljšanu distribuciju kiseonika.

Uručenju pomoći vredne 50 000 evra, prisustvovao je vladika raško-prizrenski Teodosije, koji je rekao da je crkva zbog epidemije koronavirusa osetila potrebu da u saradnji sa Arnoom Gujonom, da svoj doprinos u poboljšanju uslova za lečenje pacijenata u kovid bolnici u Lapljem Selu.

Iako mu je već dve godine zabranjen ulazak na teritoriju Kosova i Metohije, predsednik Solidarnosti za Kosovo Arno Gujon, zajedno sa svojim saradnicima i donatorima svakodnevno prati stanje na terenu i nastavlja da pruža pomoć i podršku srpskom stanovništvu u južnoj pokrajini.

„Srpski narod na Kosovu i Metohiji suočen je sa brojnim problemima a danas, u svetlu novih zdravstvenih okolnosti, epidemija koronavirusa dodatno usložnjava njihov inače nimalo lak položaj. U tom pogledu, uz podršku velikog broja ljudi dobre volje nastojimo da pružimo ruku pomoći tamo gde je ona najpotrebnija. Verujem da će donirani aparati značajno olakšati rad našim lekarima koji svakodnevno ulažu velike napore u zbrinjavanju kovid pacijenata u Lapljem Selu", naglasio je Gujon.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво