Читај ми!

Dobrodošlica za profesora Vujića

Predsednik opštine Kula (Srbija) Damjan Miljanić priredio je po dolasku u rodni grad (početkom avgusta) svečani prijem za sugrađanina Vlastimira Vujića, koji 27 godina živi u Budimpešti (Mađarska) i radi kao profesor u Srpskoj gimnaziji "Nikola Tesla".

Povod za prijem je priznanje, memorijalna međunarodna medalja Svetozar Miletić, koje je Udruženje Srba iz Slovačke dodelilo Vlastimiru Vujiću za promociju srpske kulture u regionu Srednje Evrope, kao i za razvoj srpske kulture, informisanja i sporta Srba u rasejanju.

U dužem srdačnom razgovoru profesor Vujić je govorio o svom radu u jedinoj dvanaestorazrednoj vaspitno-obrazovnoj ustanovi Srba u Mađarskoj, kao i u još dva javna posla koja obavlja - novinarskom i sportskom.

„Pažnja koja mi je ukazana u kulskoj opštini naravno da prija i ona mi je najdraža jer nikada nisam prekinuo kontakte sa rodnom Kulom. Dugo godina sarađujem sa lokalnom samoupravom. Pomagao sam, između ostalog, prilikom upisa đaka iz opštine Kula u budimpeštansku Srpsku gimnaziju, bio suorganizator dvosmernih književnih promocija, likovnih izložbi i pozorišnih predstava, posredovao u pronalaženju partnera u Mađarskoj za prekogranične projekte, a povezao sam i dva mesta, Tukulju (Mađarska) i Crvenku (Srbija), koji su se potom i zbratimili", rekao je profesor Vlastimir Vujić, koji je prvi institucionalno i pojedinačno povezao i Srbe iz Mađarske i Slovačke i potom bio redovan učesnik i svedok svih narodnosnih aktivnosti Udruženja Srba u Slovačkoj Republici.

Na kraju svečanog prijema, kojem su prisustvovali i Vladimir Đurović, čelnik Skupštine opštine Kula, kao i pomoćnici predsednika opštine Ljubica Tijanić i Strahinja Paravina, predsednik opštine Damjan Miljanić je profesoru Vlastimiru Vujiću darivao poklone sa simbolima opštine, dok je profesor Vujić njemu uručio komplet knjiga o polumilenijumskom trajanju Srba na prostorima Mađarske i Slovačke.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво