Читај ми!

Srpska narodna odbrana proslavila Vidovdan u Čikagu

Srpska narodna odbrana – Serbian National Defense, jedna od najstarijih srpskih organizacija u Americi proslavila je svoju slavu Vodovdan u sali na imanju manastira Nova Gračanica. Svečanom ručku i programu prethodila je Sveta liturgija i sečenje slavskog kolača u manastiru.

Obeležavanju Vidovdana koju svake godine slavi Srpska narodna odbrana (SNO) pridružili su se parohijani iz raznih crkva i članovi iz organizacija Srpska bratska pomoć i Ravna gora.

Predsednik SNO, gospodin Dragoljub Vujošević naglasio je da SNO insistira na jedinstvu sa crkvom i jedinstvu među svim drugim rodoljubivim, humanitarnim i drugim srpskim organizacijama.

"U jedinstvu i slozi je budućnost i snaga srpske zajednice u Americi", kazao je Vujošević.

Pored brojnih gostiju iz srpske zajednice, slavlje je uveličao i specijalni gost prof. doktor Višeslav Simić. Gospodin Simić je rekao da je ovo bila za njega velika čast i radost zato što je pored aktivnisti u srpskoj zaednici u Americi takođe radio u listu Sloboda i Srpskoj narodnoj odbrani devedesitih godina. Simić je dodao da je potrebno aktivno raditi i tražiti saveznike među prjateljima i svima sa kojima možemo imati zajednički interes.

Slavlje je uveličao svojim prisustvom generalni konzul Republike Srbije Damjan Jović.

Program je vodio član SNO Nikola Krčadinac.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво