Читај ми!

Onlajn konferencija „Vidovdanski horizont 2050"

U nedelju, 27. juna u 21 časova po beogradskom vremenu, povodom obeležavanja Vidovdana, u organizaciji Američko-srpske asocijacije za prosperitet iz Kalifornije, održaće se virtuelna konferencija pod nazivom „Vidovdanski horizont 2050 – Forum - Zašto je srpska dijaspora značajna". Ovim skupom će predsedavati gospodin Branko Terzić, predstavnik američkih Srba sa istočne obale i član Krunskog veća i Marina Švabić, predsednica Američko-srpske asocijacije za prosperitet i predstavnica Srbije na američkoj zapadnoj obali.

Ovaj forum zvanično obeležava godišnjicu platforme pod istim nazivom „Vidovdanski horizont 2050", čiji je cilj formiranje tzv. ujedinjene platforme nove srpske dijaspore i svih njenih organizacija, inicijativa i uticajnih pojedinaca u Sjedinjenim Američkim Državama sa namerom zajedničkog delovanja u oblastima međusobne podrške i saradnje organizacija, osnaživanju društveno-političkog uticaja Srba u SAD-u i uspostavljanja održivih veza sa matičnom državom.

Na ovom skupu, pored predsedavajućih, govoriće ambasador Srbije, Marko Đurić, ambasador Bosne i Hercegovine, Bojan Vujić, direktor Kancelarije za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, Arno Gujon, direktor kancelarije Republike Srpske u Vašingtonu, Obrad Kesić, predsednik Tesline naučne fondacije, Nikola Lončar, predsednica Američko-srpske glasačke alijanse, dr Olga Ravasi, a svoja iskustva u uspešnom organizovanju mnogobrojne i uticajne jermenske dijaspore podeliće i izvršni direktor ANCA.

Među istaknutim govornicima skupa, čućemo i g. Milutina Nikolića, osnivača SAVA onlajn škole za srpski jezik, kulturu i tradiciju koja je specifično formirana za srpku dijasporu širom sveta. Takođe će govoriti i g. Goran Debelnogić, Milo Stevanović, Ivan Brkljač i drugi.

„Vidovdanski horizont 2050" je inicijativa koju su pre tačno godinu dana pokrenuli Branko Terzić i Marina Švabić pod istorijskim sloganom Samo sloga Srbina spasava, u cilju obeležavanja srpskog praznika Vidovdana, koji simbolizuje viševekovni otpor našeg naroda ugnjetavanju i potčinjavanju, kao i stremljenje jedinstvu, prosperitetu i slobodi. Vidovdan je sada takođe zvanični Dan srpske dijaspore, ujedinjujući tako više od tri miliona Srba koji žive van granica matice, a koji nastoje da se povežu oko zajedničke vizije solidarnosti i održivosti.

Konferencija je otvorena za javnost, a za pristup Zum aplikaciji možete se registrovati na:
https://vidovdan-horizon2050-anniversary.eventbrite.com/

 

 

 

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара