Читај ми!

Zajedno smo jači

Austrijsko-srpsko kulturno društvo "Vilhelmina Mina Karadžić" iz Beča, u okviru svojih kulturno-prosvetnih aktivnosti predviđenih za ovu godinu, sebi je postavilo, između ostalog, cilj otvaranje srpske biblioteke, koja će poneti ime Mine Karadžić, koja je kao što je javnosti poznato, srpsko-austrijska umetnica i književnica.

Otvaranje biblioteke predviđeno je u septembru 2021. godine. O toj i drugim temama, poput otkrivanja spomen-ploče Mini Karadžić, narednim smotrama i nastupima folklora, u prostorijama SKC „Stevan Mokranjac", razgovarali su Saša Kostić, predsednik i prof. Svetlana Matić. 

Istakli su značaj zajedničkog nastupa prema austrijskoj javnosti, kada je reč o interesima srpske zajednice, koja treba da se predstavi na najsvetliji način, imajući u vidu njenu brojnost, intelektualni, kulturno-prosvetni, istorijski i umetnički karakter i kapacitet.

Takav pristup podrazumeva zajednički rad i saradnju, jer su nam ciljevi isti, a to su: očuvanje srpskog jezika, bogate istorijske i kulturne baštine i uključivanje mladih ljudi u rad srpskih klubova i organizacija.

U znak zahvalnosti za podršku u radu, prof. Svetlana Matić je u ime Društva na čijem je čelu, uručila Saši Kostiću, predsedniku SKC „Stevan Mokranjac" zahvalnicu u kojoj se naglašava njihov doprinos u očuvanju srpskog nacionalnog i kulturnog identiteta.

Bila je ovo jedinstvena prilika da se razmene mišljenja o aktuelnim temama, vezanim za Kovid 19, ali i budućim aktivnostima i mogućnostima saradnje na kulturnom planu.

Podsećamo da u Beču, od 3. jula 2021. godine nastupa letnji raspust za školarce i pauza, a da se aktivnosti većine srpskih klubova, udruženja i organizacija, nastavljaju početkom septembra ove godine.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво