Читај ми!

"Ujedinjeni Srbi" osvojili fudbalski turnir u Klivlendu

Srpski sportski klub "Karađorđe" iz Klivlenda proteklog vikenda je organizovao 62. tradicionalni "Memorial day", fudbalski turnir na imanju Srpske pravoslavne crkve Sveti Sava u Klivlendu, prvi uz prisustvo publike nakon ublažavanja mera uzrokovanih korona virusom. Učestvovale su ekipe „Karađorđe“ iz Klivlenda, „Gavrilo Princip“ iz Akrona, "Morava" i „Republika Srpska“ iz Čikaga, "Beli orlovi" iz Las Vegasa i "Ujedinjeni Srbi" iz Milvokija, koji su i osvojili ovaj veoma dobro oraganizovan turnir.

Nakon Njujorka nedelju dana ranije, na košarkaškim terenima u Klivlendu održano je i humanitarno šutiranje trojki pod nazivom „Trojka iz bloka" u kome je učestvovalo 50 takmičara, a organizator je bila Radica Beba Pantelejić iz Klivlenda.

Najbolji rezultat postigao je Srđan Rajić iz Akrona, dok je drugo mesto osvojio njegov sugrađanin Milan Jevrić.

Donacijama učesnika i gledalaca prikupljeno je 5.017 dolara a sponzor takmičenja je donirao još 5.000 dolara. Kompletan prihod je otišao humanitarnoj organizaciji „Srbi za Srbe", koja na ovaj način pomaže socijalno ugrožene pojedince i porodice u matici.

U celodnevnom muzičkom programu učestvovali su Dijana i Peša, kao i Miloš Đorđević, a specijalni gosti su bili di-džej Veks i di-džej Daki.

„Turniru i pratećim događajima je za dva dana prisustvovalo nekoliko hiljada Srba i njihovih prijatelja, koji su osim u fudbalu i košarci uživali i u srpskoj domaćoj hrani, muzici i druženju. Svi su bili prezadovoljni što su imali priliku da se ponovo vide i ispričaju i uživo" izjavio je Goran Debelnogić, poznati srpski aktivista.

 

 

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво