Читај ми!

Poema "Silna Jerina" Maje Herman Sekulić izašla u Indiji

U prvoj knjizi edicije "Klasična svetska poezija" za Svetsku književnost iz Indije ovih dana je objavljena poema "Silna jerina" naše poznate književnice Maje Herman Sekulić u prepevu na engleski i sa predgovotom uvaženog engleskog pesnika Ričarda Berengartena, inače profesora sa Kembridža.

Biti prvi u ediciji svetskih klasika posebna je počast ukazana ne samo našoj pesnikinji, za koju Berengarten kaže da je u svojim pesničkim istraživanjima mitova pravi naslednik Vaska Pope, nego i našoj poeziji i kulturi uopšte. U drugom delu iste knjige, po želji dr Ananda, pojavljuje se i njegova poema, "Preživeo sam hiljade brodoloma."

Maji Herman Sekulić je nešto ranije u ime Akademije Galaksija, čiji je dr Anand predsednik, dodeljena titula "Globalne ikone književnosti" i "Ambasadora kulture i dobre volje za Srbiju i svet" kao i najviša nagrada ove Akademije za promociju književnosti u svetu.

To je treća titula ambasadora Maje Herman Sekulić - prethodne dve dobila je 2020. kao "Ambasador za Srbiju i svet" od strane Bhagirata Čudarija, uvaženog indijskog političara, pesnika i predsednika Globalnog književnog društva od preko 12.500 članova sa sedištem u Nju Delhiju, čija je ona i jedinstvena "Globalna ikona poezije" i administrator, i počastvovana je kao "Međunarodni ambasador mira" od strane Svetskog književnog foruma za mir i ljudska prava pod okriljem Ujedinjenih nacija. 

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи