Grad Njjujork dodelio nagradu sabornoj crkvi Svetog Save

Sabornoj crkvi Svetog Save Zavod za zaštitu spomenika grada Njujorka dodelio je veliko priznanje „Lusi g. Mozes“, koja je „Oskar“ za zaštitu spomenika. Veliko priznanje grada Njujorka dodeljeno je za restauraciju istorijske i verske zgrade Saborne srpske pravoslavne crkve „Sveti Sava“ u Njujorku, koja je obnovljena posle velikog požara. Nagrada je uručena (preko Zum-a) Njegovom Preosveštenstvu, Episkopu Irineju.

Zavod za zaštitu spomenika Grada Njujorka decenijama dodeljuje nagradu „Lusi G. Mozes" za najznačajnije projekate u pet gradskih opština Njujorka, koji su pokazali izvrsnost u restauraciji, očuvanju ili adaptaciji istorijskih zgrada, izgleda ulica i pejsaža koji čuvaju komercijalne, stambene, institucionalne, verske i javne zgrade. Za minulu godinu Srpska pravoslavna Saborna crkva Svetog Save bila je jedna od dvanaest odlikovanih ovom nagradom.

Predsednik Zavoda za zaštitu spomenika, Peg Brin, tim povodom je izjavila:
"Katedrala Svetog Save je nagrađena za prvu fazu restauracije ovog projekta. Zavod ima dugu istoriju saradnje sa Katedralom Svetog Save i radujemo se njenoj potpunoj obnovi." 

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво