Читај ми!

Srbi u Crnoj Gori ne prihvataju nijedno zakonsko rešenje koje ih dovodi u podređen položaj

Srpski nacionalni savjet Crne Gore ne prihvata zapostavljanje srpskog naroda u Crnoj Gori kroz lažnu građansku profilaciju kakvu želi nametnuti odlazeća vlast uz podršku manjinskih naroda, a sve u funkciji njegovog dugogodišnjeg obespravljivljnja i asimilacije.

U Saopštenju za javnost koje je potpisao predsednik Srpskog nacionalnog savjeta (SNS) dr Momčilo Vuksanović pozivaju se svi politički predstavnici srpskog naroda da „i po cenu novih izbora ne prihvate ni jedno zakonsko rešenje koje srpski narod dovodi u podređeni i neravnopravni položaj".

Upozoravajući da „nakon višemesečnog, očigledno neuspešnog, preuzimanja vlasti od strane parlamentarne većine i novoformirane Vlade u Crnoj Gori (CG)", u Saopštenju se ističe da je SNS „prinuđen da zbog povećanog pritiska i diskriminacije srpskog naroda uputi Skupštini CG, skupštinskim odborima, poslaničkim klubovima, Vladi CG i resornim institucijama oštar protest zbog neispunjavanja pristiglih zakonskih obaveza".

Neispunjene obaveze su pre svega uređivanje biračkog spiska, zakazivanje održavanja popisa stanovništva i domaćinstava, kao i uređenje izbornog zakonodavstva, podseća se u Saopštenju i dodaje da je neophodno da sve navedene obaveze Vlada i Skupština CG predlože i usvoje u najkraćem roku u skladu sa pozitivnom pravnom regulativom i u skladu sa interesima svih građana CG.

Posebno je važno da se u okviru reforme izbornog zakonodavstva definiše status i ravnopravnost relativno većinskog srpskog naroda, bilo u skladu važećeg Ustava CG ili kroz njegovu promenu, zaključuje se u Saopštenju.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара