Читај ми!

Jubilarni 10. Festival novih filmova s Balkana

Deseti Festival novog filma s Balkana (Balkan New Film Festival - BaNeFF) održava se od 12. do 30. aprila.

Iako nisu neka vremena za velika druženja, pozorišne i filmske projekcije, deseti Festival novih filmova s Balkana organizovan je i u novim uslovima.

"Verovatno smo svi već umorni od internet sadržaja. Nešto nam je olakšao taj virtualni svet, ali nam je oduzeo ono najlepše ritualno, radost susreta. Mi u Justin pozorišnoj produkciji se trudimo da pratimo sve mere restrikcija, ali ne dozvoljavamo da nas restrikcije progutaju. Zato korak po korak guramo projekte dalje kako bi sačuvali živu kreativnost koja komunicira sa Severom Evrope, Švedskom, Norveškom, Finskom o Balkanu o kojem se zapravo malo zna, a mnogo priča.

Naš lepi lokal prerastao je u Kulturni prostor susreta, koji okuplja i pozorišne i filmske i umetnike muzike, literature i slikarstva. Ulazimo u nove pozorišne i filmske projekte. Festival Novog Filma s Balkana predstvalja svoje 10. jubilarno izdanje, i digitalno i fizičko", kaže Jelena Mila, osnivač ovog festivala.

Na festivalu će biti prikazani filmovi iz Severne Makedonije, Srbije, Grčke, Rumunije, Hrvatske, Bugarske, Crne Gore, kao i jedan dokumentarni film iz Kine. 

 

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво