Čikago: Umetničko veče uveličala ekipa filma "Toma"

Umetničko veče "Tri gracije" održano je 31. marta u prepunom Moskva kafe restoranu u Vestmontu u organizaciji Chicago Events i Serbian Times-a. Prisutni su mogli da vide, a i pazare radove umetnica Gordane Nenadović, Silvane Vidaković i Ljiljane Stojanović čije su slike bile predstavljene u restoranu.

Umetničko veče upotpunjeno je poezijom. Antonije Kovačević, koji je i vodio program, čitao je pesme Mike Antića i priče o njegovom životu, a u recitalu su takođe učestvovale Ljiljana Stojanović sa pesmama iz svoje knjige Kad reč postane drhtaj, i Tamara Vesna koja je recitovala stihove Desanke Maksimović.

Za organizaciju i dekoraciju ambijenta pobrinula se Ivana Milano - Chicago Events. Ana Landolac održala je i kratko predavanje o feng šuiu, drevnoj kineskoj veštini koja korišćenjem energije stvara harmoniju između individue i njenog okruženja, kao i tehniki uređenja životnog prostora.

 Ekipa filma "Toma" stigla u Čikago

Veliku pažnju privukla je ekipa filma "Toma" koja je svojim prisutvom uveličala ovaj događaj. Naš poznati glumac Milan Marić pozdravio je goste i rekao da nije verovao da je Čikago zaista srpski grad, na engleskom je pričao jedino na pasoškoj kontroli i recepciji hotela.

Par dana nakon što je doputovao Milan Marić, glumac koji igra Tomu Zdravkovića, u Čikago su doputovali i Sanja Marković - glumica kaja igra poslednju ženu Tome Zdravkovića, Goga Volarević - direktor fotografije, Zoran Lisinac - scenarista, i Vladimir Lisinac - producent koji je doputovao iz San Franciska. Očekuje se da do vikenda stigne i Dragan Bjelogrlić, reditelj filma "Toma".

  Izložba knjiga na umetničkoj večeri

Za književonost i kako kaže "izložbu svojih knjiga" na umetničkoj večeri bio je zadužen Alen Krsmanac, pisac i apologeta. Alen je predstavio neke od svojih najčitanijih knjiga: Velemajstor i Margarita, Gospodar pršljenova, Zločin i vazna, Strah od pletenja, Tokata i fugna, Doktor živ a go i Ford eskort dama. Najavio je takođe i da je uprvo završio krimi roman Senke nad baklavom. Lik Alena Krsmanca, izmišljenog lika koji na fejsbuku pravi parodije na naslove knjiga odigrao je Saša Lukić.

Uz muziku Baneta Đorđevića i tradicionalna srpska jela uživalo se do kasno u noć.

Autor fotografija: Saša Lukić

 

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се