Читај ми!

Siva magla nastala u švajcarskim Alpima

Ivan Milinković je našim sunarodnicima širom sveta poznat kao pevač sa zlatnim glasom. Samostalnu karijeru gradi biranim repertoarom, pesmama koje publika voli i rado sluša. Ovih dana promoviše se pesma popularnog pevača pod nazivom "Siva magla", čiji tekst je napisala Violeta Aleksić iz Ciriha.

Mnogobrojna publika koja prati njegov rad još od 1986. godine, kada je osvojio prvo mesto na takmičenju narodne muzike u Pirotu, kao i na takmičenju mladih operskih pevača u Beogradu gde je 1993. godine osvojio četvrto mesto, voli njegov glas i pesme. Prva nagrada na takmičenju mladih operskih pevača u Pjongjangu u Koreji 1995. godine bila je ponos, kako samog pevača, tako i cele nacije koju je tada predstavljao. Treba dodati i da je Ivan Milinković neko ko odlično poznaje scenu Narodnog dramskog pozorišta. Kad se sve to sabere nije ni čudo što je svaka pesma koju je otpevao ostala živa legenda.

Ivan kaže da je "Siva magla" pesma koja ima patinu prošlih vremena.

"Dopala mi se na prvu loptu jer je ličila na osobu sa karakterom. Tu je sve bilo na mestu. Čista emocija koja je autoru izašla iz pera u dahu. Neostvarena ljubav je tema mnogih pesama a poznato je da pesnici pišu najlepše pesme kada se nađu u situaciji tog duševnog bola. Međutim, sam aranžman podseća na neku vrstu moderne sevdalinke, bliža je srcu. Spot je urađen u duhu prošlih vremena i prijatno sam iznenađen komentarima koji svakodnevno stižu. Mislim da će se mnogi pronaći u pesmi. Muziku i aranžman za ovu numeru napisao je Dragan Ristić Kal, a tekst je napisala Violeta Aleksić koja već preko tri decenije živi i stvara u Cirihu", rekao je Ivan Milinković.

Pesnikinja i urednica Radio Kruga (Švajcarska) Violeta Aleksić kaže da je pesma zaista nastala u dahu pre nekoliko godina, u Dietikonu u Švajcarskoj.

"Pokazala sam je Draganu Ristiću Kalu, frontmenu grupe Kal koji je bio oduševljen i rekao da je ovoj pesmi suđeno da postane hit. Kada sam čula da će moju pesmu otpevati Ivan Milinković, bila sam toliko srećna, jer jedino neko sa tolikom emocijom u glasu i može da dočara ljubavnu pesmu. Ivan je u nju udahnuo život i ponosna sam što je odbrao moju pesmu", kaže Violeta Aleksić.

Ivan Milinković je rekao da se rade još tri pesme kada će i prvi samostalni album biti gotov. "Siva magla" se trenutno promoviše širom Srbije i regiona, a veliki broj obožavaoca u Švajcarskoj sa nestrpljenjem iščekuje druženje sa Ivanom i njegovim pesmama.

уторак, 04. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије