Читај ми!

Ljubljana: Konkursi za "Pesmu godine" i "Suze Kozare"

Književni međunarodni konkurs "Pesma godine" Balkana i Evropske Unije - Ljubljana 2021. i Međunarodni književni konkurs "Suze Kozare i koreni Kozare" - Gradiška i Ljubljana 2021, u organizaciji Udruženja evropske akademije srpskih nauka i umetnosti otvoreni su od 30. marta do 30. maja 2021. godine, odnosno od 30. marta do 15. maja 2021.

Priznanja i nagrade konkursa "Pesma godine" Balkana i Evropske Unije trebalo bi da budu dodeljeni u Ljubljani 28. avgusta 2021. godine na 12. tradicionalnoj prezentaciji srpske kulture "Veseli dani srpske dijaspore Slovenije", i to ako epidemiološka situacija bude dozvaljala. U suprotnom, dodela će biti u jednom od gradova Republike Srpske ili Srbije. Tom prilikom biće upriličeno posebno pesničko veče uz prisustvo dobitnika vrednih nagrada i priznanja.

Mogu konkurisati sva lica (izuzev nagrađivanih na istom konkursu) stara 18 ili više godina, koji pošalju svoju fotografiju, popunjenu izjavu i kraću biografiju uz slanje tri neobjavljene pesme.

Pesme treba da su na srpskom jeziku (ćirilica ili latinica) dostavljene u tri primerka, šifrovane i potpisane za sva tri člana stručnogi žirija. Žiri je formiran u sklopu sa pravilnikom USKS, na čijem čelu je mr Rajka Golić.

Radove treba slati na mejl adresu ueuakademijesniu20@gmail.com ili srpski.knjizevnici56@gmail.com.

Nagrada se sastoji od plaketa, orfeja, priznanja, ali i medalja, znački, diploma, zahvalnica i povelja UEASNU, SSDS ili USKS, uz moguće i novčane iznose, ukoliko bude donatora.

Pojedine pesme učesnika, koje nisu izabrane za prvo, drugo, treće i četvrto nagrađeno mesto, biće objavljivane u elektronskim medijima organizatora nakon samog izbora.

Udruženje evropske akademije srpskih nauka i umetnosti organizovao je i Međunarodni konkurs "Suze Kozare i koreni Kozare" Gradiška i Ljubljana 2021. Teme konkursa: "Stradanje Srba kozarskih opština Republike Srpske" za autore starije od 18 godina ili za širenje konkursa priča "Stradanje Srba kozarskih opština", za učenike osnovnih i srednjih škola od 12 do 18 godina.

Konkurs je otvoren od 30. marta 2021. do 15. maja 2021.

Književno priznanje i nagrada "Suze Kozare i korane Kozare" Gradiška 2021. za najbolju pesmu dodeliće se u Gradiški na književnoj-kulturnoj manifestaciji "Suze Kozare" Gradiška 2021.

Biće izabrane tri najbolje takmičarske pesme ili priče koje odredi takmičarski žiri. Za priznanje i nagradu mogu konkurisati sva lica (izuzev onih koji su već nagrađivani na istom konkursu).

Konkursne pesme i priče će biti vrednovane u skladu sa kriterijima organizatora a rezultati konkursa biće objavljeni na sajtovima: biblioteka-gradiska.com ; srpska-dijaspora.org; srpski-knjizevnici.org.

Organizatori raspisuju dodatni konkurs za najuspeliju priču napisanu do jedne stranice formata A4 "Koreni Kozare", za učesnike osnovnih i srednjih škola R. Srbije i Srpske, okruženja i dijaspore. Tema konkursa "Koreni Kozare" je stradanja Srba kozarskih opština.

Radove slati na adresu:

Narodna biblioteka Gradiška
Mitropolit Georgije Nikolajevič 22
78.400 Gradiška, R.Srpska, BiH

Za dodatne informacije kontakt osoba: Danijela Brajić 051/826-321 ; 066/212-519; el.pošta: brajicd@gmail.com


 

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи