Читај ми!

U "Potrazi za blagom Kosova i Metohije" sa srpskom decom iz celog sveta

Arno Gujon, direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, govoriće o svom radu i svojoj ljubavi prema Kosovu na onlajn radionici za decu "Potraga za blagom Kosova i Metohije". Radionica će povezati srpsku decu iz celog sveta sa decom iz tri škole u srpskim enklavama na Kosovu i Metohiji – Novo Brdo, Orahovac i Osojane. Održaće se putem aplikacije "Zum", 20. marta u 18 časova po beogradskom vremenu (12 časova Čikago) i 27. marta u 9 časova po beogradskom vremenu (19 časova Sidnej). Obezbeđen je simultani prevod na engleski jezik.

Povod za održavanje ovog interaktivnog događaja koji sjedinjuje Srbe u matici i rasejanju je obeležavanje Dana sećanja na martovski pogrom na Kosovu i Metohiji 2004. godine. Potragu za blagom će započeti iz Prizrenske bogoslovije, jer se upravo ove godine obeležava 150 godina od njenog osnivanja i 12 godina od obnavljanja.

Glumica Ivana Žigon vodiće decu kroz pejzaže, pesme, nošnje i igre naše duhovne kolevke. Biće prikazano likovno stvaralaštvo dece s Kosova. U duhovno blago našeg naroda spada i folklor, pa će tako i on naći svoje važno mesto na ovom onlajn događaju uz vredne, retke kosovske nošnje koje će pokazati Biljana Regan, kolekcionarka i baštinarka balkanskog folklora iz Amerike.

Radionica je otvorena za svu zainteresovanu decu, prijave su na sajtu Sava onlajn škole.

Događaj organizuje OŠ „Zvezdobrojci" iz Beograda koja je pokrenula onlajn školu srpskog jezika, kulture i tradicije „Sava". Radionicu je pomogla humanitarna organizacija „Naši Srbi" iz Čikaga i njihova predstavnica u Srbiji Mira Gušić.

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво