Читај ми!

Tema konferencije "Teslin narod" unapređenje odnosa matice i dijaspore

Teslina naučna fondacija iz Filadelfije organizuje onlajn konferenciju "Teslin narod", posvećenu odnosima matice i dijaspore, u subotu, 13. februara u 18 sati (12 sati po istočnoameričkom).

Konferencija je posvećena istraživanju stavova naših sunarodnika u Srbiji i zemljama regiona, kao i širom naše dijaspore, po pitanju saradnje matice i dijaspore, srpskog nacionalnog interesa i onoga što je potrebno da se saradnja svih Srba sveta unapredi.

Svake godine, tradicionalno još od 2013. godine, Teslina naučna fondacija održava Konferenciju na temu saradnje matice i dijspore i u Srbiji i u Americi. S obzirom na aktuelnu epidemilošku situaciju, tradiciju održavanja Konferencije na ovu temu koja je bila predviđena za januar 2021. u Americi, a u aprilu u Beogradu, pomerena je za februar ove godine i to onlajn, putem Zum platforme, u skladu sa opštim merama bezbednosti.

Teslina naučna fondacija saopštava da je deo istraživanja na temu - kako poboljšati saradnju matice i dijaspore urađen i da putem konferencije žele da najbolje predloge otvore za diskusiju, a u planu je i snimanje dokumentarnog filma i serije "Teslin narod".

"Cilj je stvaranje platforme za predlog Nacionalanog programa svih Srba sveta kako bismo pokušali da napravimo što bolju saradnju matice i dijaspore, a samim tim pomogli našoj matici na najbolji način.

Pozvamo vas još jednom da se svojim predlozima i odgovorima kroz ankete uključite u izradu predloga Nacionalnog programa svih Srba sveta i da na taj način uzrastemo u narod kojim će se svi njegovi pripadnici ponositi", poručuju iz Tesline naučne fondacije.

Link za popunjavanje ankete nalazi se na https://teslaspeople.com/.

Projekat "Teslin narod" je podržan od Uprave za dijasporu Srbije kao i od mnogih organizacija i pojedinaca širom sveta.

Youtube link preko koga možete pratiti konferenciju:

https://m.youtube.com/channel/UC2iD3Ir35vCc4RDPefMZI9A

 

недеља, 22. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи