Читај ми!

Ognjan Krstić novi predstavnik Srba u rumunskom parlamentu

Na poslednjim parlamentarnim izborima u susednoj Rumuniji, održanim pretprošle nedelje, 6. decembra, Srbi su u ovom najvišem političkom predstavničkom telu dobili svog novog predstavnika - Ognjana Krstića, aktuelnog predsednika Saveza Srba u Rumuniji.

Savez Srba u Rumuniji, od svog osnivanja 1990. godine, u svim sazivima rumunskog parlamenta imao je svog predstavnika. Prvi je bio Milenko Lukin (1990-92.), posle njega Slavomir Gvozdenović (1992-2008.), koji je kasnije bio na tom položaju još jedan mandat (2012. Do 2016), dok je od 2008. do 2012. bio Dušan Popov, a od 2016. do ovih poslednjih izbora to je bio Slavoljub Adnađ.

Novoizabrani predstavnik Ognjan Krstić, inače aktuelni predsednik Saveza Srba u Rumuniji, poručio je da će ukazano poverenje opravdati savesnim zastupanjem interesa srpske zajednice, kao i da će učiniti sve da sačuva zajedništvo, institucije i srpski identitet.

Nastupili smo pod sloganom „Da dobro bude bolje", da časno i pošteno, sa svim onim što smo dosad kao Savez svih ovih godina radili za dostojanstvo našeg naroda, nastavimo i dalje, rekao je Krstić.

Govoreći za Program za dijasporu Krstić je istakao da su ovo bili nesvakidašnji izbori u svakom pogledu jer smo se trudili da ispoštujemo mere bezbednosti ali i da postignemo ono što je za naš narod najbolje.

Ovi izbori su potvrdili dobre rezultate koje je Savez kao institucija imao na lokalnim izborima, rekao je Krstić uz zaključak da je to „samo dokaz da su naši sugrađani shvatili da zajedno i ujedinjeni, pod krovom i okriljem Saveza, možemo da uradimo dobro i bolje".

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво