Читај ми!

Video tribina Srbija-Kanada: Razgovor sa generalom i prijateljima

Humanitarna organizacija "Za nevidljive heroje" i "Udruženje prijatelja 72spbr" iz Beograda, 7. novembra organizuju video tribinu na Zoom platformi pod nazivom "Razgovor sa generalom i prijateljima" sa učesnicima iz Srbije i Kanade.

Tribina se održava u oviru akcije "Drina nas spaja" i ima za cilj pomoć porodicama veterana Alavanja Darka (VS) i Eleković Milana (VRS).

Gosti u Beogradu biće: general Božidar Delić, general Stupar Milorad i pukovnik Milorad Kapor. 

Tema tribine: Vojni - Društveni - Kulturni trenutak srpskih prostora.

Video tribina će se održati 7. novembra 2020. od 15 do 16.30 sati.

Informacije o proceduri prijave, uključenju i učešću na tribini elektronskim putem mogu se videti na 

https://www.zanevidljiveheroje.org/content/akcije-2020

Alavanja Darko 

Rođen u Subotici 1975. godine. Pripadnik 72 spbr od 1996-2000 godine. Ranjen od kasetne bombe tokom ratnih operacija na Kosmetu. Ostao bez dela stopala. Invalid 80% , pete kategorije. Penzionisan iz vojne službe 2000 godine. Oženjen, otac dvoje dece starosti 16 i 25 godina. Žive u selu Gaj kraj Kovina u neadekvatnom, unajmljenom prostoru garaže i ostave za alat preuređene za stanovanje. Supruga i ćerka rade na povremenim poslovima, sin srednjoškolac pomaže ocu i porodici koliko može. Potrebno je rešiti stambeni problem i ukrupniti stado ovaca kao dodatni izvor prihoda.

Eleković Milan 

Rođen 1968. godine u selo Sarci - opstina Osmaci ( Kalesija). Pripadnik VRS i specijalnih jedinica MUP-a RS u kojima se isticao. Ranjen u borbenim dejstvima 1992. godine. Oženjen, otac dvojici sinova 1991. i 1992. godiste. Radi, kao i sinovi na povremenim građevinskim i sezonskim. poslovima. Porodica živi u staroj neuslovnoj porodičnoj kući. Da bi zadržao sinove na selu, započeo gradnju nove kuće ali za dovršenje nema sredstava. Potrebno je završiti započetu gradnju i time poboljšati životne uslove porodici i obezbediti opstanak sinova na porodičnom imanju.

 

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво