Читај ми!

Izabrano novo rukovodstvo Saveza Srba Slovenije

Za novog predsednika saveza Srba Slovenije izabran je Vladimir Kokanović, za novog generalnog sekretara Danijel Igrec, dok su članovi Saveza ostali Vesna Bajić Stojiljković, Jasmina Krapše i Miloš Demonjić, odlučeno je na vanrednoj skupštini Saveza.

Sednica Saveza održana je u nedelju u Parohijskom domu Srpske pravoslavne crkve u Ljubljani, a pored novog rukovodstva izabrani su Predsedništvo, Izvršni odbor, Generalni sekretarijat, Nadzorni odbor, Disciplinska komisija i Savet.

Na sednici su predstavljeni i dosadašnji projekti, poput uvođenja srpskog jezika kao dopunske nastave u slovenačkim osnovnim školama, u okviru kog je realizovano i nekoliko predavanja u Mariboru, Ljubljani, Postojni i Koperu.

Takođe, u julu prošle godine sprovedeno je putovanje dece u Srbiju uz pomoć Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, a pod pokroviteljstvom predsednika Srbije.

Kako se navodi, Savez će do kraja godine realizovati i projekat Svesrpski sabor, zahvaljujući podršci Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, kojim će biti obuhvaćeni raznovrsni kulturni i edukativni sadržaji.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво