Читај ми!

Zbornik "Smehom protiv korone" na mađarskom

Zbornik humora „Smehom protiv korone“ koji je priredila književnica Senka Pavlović, a objavila beogradska „Prosveta“ u junu ove godine, upravo je dobio svoje mađarsko izdanje.

Knjigu je objavila ugledna mađarska izdavačka kuća „Norma" iz grada Hodmezevašarhelja u prevodu Svetislava Neduče.

U želji da šale i druge kratke humorističke forme budu trajno sačuvane, sistematizovane, obrađene i analizirane, autorka Zbornika je, za vreme vanrednog stanja, prikupljala objave sa društvenih mreža, dosetke, viceve, epigrame i aforizme. Cilj je bio da se ukaže na pozitivno razmišljanje i vitalan duh najpre našeg naroda, a onda i visprenih reakcija na ovu pandemiju iz susedstva, pa zatim iz sveta.

Šale zaražene smehom su podeljene u tri celine: prvo poglavlje Narod protiv korone sadrži velike misli malog čoveka o koroni, nastale kao deo kolektivnog duha i potom se proširile na društvenim mrežama; u drugom poglavlju pod nazivom Šta kaže struka, poznati domaći i strani autori, satiričari, aforističari, humoristi su na svoj prepoznatljiv način komentarisali pandemiju, dok treće poglavlje (Na)strane šale predstavlja viđenje iz sveta kako su šale trijumfovale nad zabrinjavajućim vestima o koroni.

Knjiga je svedočanstvo jednog teškog vremena i sadrži svojevrstni antivirusni program uz pomoć kojeg ćete uspešno ponovo instalirati 2020. godinu.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво