Читај ми!

"Američki Srbi za Trampa 2020" sa kandidatima za Kongres

Pod pokroviteljstvom izborne kampanje predsednika Trampa, predstavnici pokreta "Američki Srbi za Trampa 2020" iz Merilenda i Viskonsina učestvovali su na skupovima podrške kandidatima za Donji dom američkog Kongresa.

"Pored našeg primarnog cilja, a to je izbor predsednika Trampa za drugi mandat, veoma je značajno da se pokret Američki Srbi za Trmpa 2020 afirmiše i napravi jake kontakte na lokalnim nivoima, u distriktima gde živi srpsko rasejanje. To je najdirektniji način da utičemo na odluke koje se tiču naše zajednice, kako bi se one prenele i na državni nivo", izjavila je prof. dr Olga Ravasi, pokretač i predsednica inicijative.

"Zato je važno da se naši timovi i predstavnici pojavljuju na lokalnim skupovima, i ponosno zastupaju srpsko-američko biračko telo", zaključuje Ravasi.

U Merilendu, politička zvezda u usponu je Kimberli Klacik, republikanska kandidatkinja za 7. distrikt koja se kandiduje na poziciju pokojnog demokratskog veterana u Kongresu, Elajdže Kamingsa (Elijah Cummings). Stefani Lalić Adams, predstavnica pokreta Američki Srbi za Trampa 2020, razgovarala je sa gospođom Klacik, upoznala je sa biračkim telom srpskog rasejanja u tom distriktu i pružila joj punu podršku u ime inicijative na predstojećim izborima.

"Kim Klacik je bila jako zainteresovana za našu kampanju, i zahvalna je na podršci", kaže Stefani Lalić, "i nadamo se da će Kim pobediti, pa ćemo imati saveznika u Kongresu i raditi na zastupanju interesa srpsko-američke zajednice".

Takođe, u saveznoj državi Viskonsin, jednoj od ključnih dražava (swing states) predstavnici inicijative Američki Srbi za Trampa 2020, Miroslav Jović i Slaviša Rađen sa brojnim članovima srpskog rasejanja su učestvovali na Oktobarfestu, pružajući podršku kongresmenu Brajanu Stejlu (Bryan Steil) za reizbor. Skupu je prisustvovao i Alderman Robert Donovan.

"Dobili smo mnogo komplimenata od prisutnih, privlačimo pažnju našom kampanjom. Svi su zainteresovani za ono što radimo, javljaju se i drugi kandidati i traže podršku što je odlično. Pravimo sjajne kontakte i nadam se da ćemo imati savezike u važnim političkim krugovima u budućnosti", dodaje Jović, uspešni poslovni čovek iz Viskonsina.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво