Nagrada "The White Ravens" za roman "Poziv" Nikolete Novak

Roman Nikolete Novak „Poziv", u izdanju "Pčelice", ovogodišnji je dobitnik prestižne Međunarodne oznake The White Ravens, koju dodeljuje Internacionalna Biblioteka za mlade iz Minhena.

Internacionalna biblioteka za decu i mlade iz Minhena svake godine predstavlja katalog od 200 odabranih naslova koji nose oznaku The White Ravens. Ovaj katalog je rezultat istraživačkog rada stručnjaka književnosti minhenske biblioteke, a njegov cilj je da se svetskoj javnosti predstave najbolja dela iz ove oblasti na međunarodnom nivou. Ovogodišnji katalog predstavlja knjige iz 56 zemalja na 36 jezika, saopštavaju iz "Pčelice".

Roman Nikolete Novak Poziv u izdanju Pčelice, ovogodišnji je dobitnik Međunarodne oznake The White Ravens koju dodeljuje Internacionalna biblioteka za mlade iz Minhena.

Tradicionalno su ovaj katalog i odabrana izdanja bili promovisani na Međunarodnom sajmu knjiga u Frankfurtu. Pandemija je ove godine prekinula tu tradiciju uz nadu da će sajam knjiga u Bolonji 2021. pružiti priliku da se nadoknadi propušteno.

Prethodno su priznanje The White Ravens ponela dva Pčeličina izdanja: „Banda neželjenih ljubimaca" Uglješe Šajtinca, 2019. i „Mrnjavčevići" Dušana Pop Đurđeva, 2017.

Za roman „Poziv" ovo je već treća nagrada posle nedavno dodeljenog Srebrnog Gašinog pera, kao i Nagrade za dečju knjigu godine na prošlogodišnjem Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво