Prva nagrada "Zlatna buklija" novinarki Tamari Drezgić

Sinoć je u Centru za kulturu "Masuka" u Velikoj Plani održan 15. Međunarodni festival dokumentarnog filma "Zlatna buklija". Naša koleginica, iz Programa za dijasporu RTS-a, Tamara Drezgić, osvojila je prvu nagradu festivala za dokumentarnu emisiju "Srbija na vezi-portreti: Katarina i Nils Melcer".

To je priča o srpsko-švajcarskom bračnom paru koji se uoči bombardovanja Srbije upoznaje u Beogradu. Karatina je doktor životnih nauka, stručnjak nutricionista koja radi za švajcarsku Vladu. Nils Melcer je švajcarski akademik, istaknuti stručnjak međunarodnog i humanitarnog prava, specijalni izvestilac UN.

Gran pri za životno delo pripao je Radoslavu Vladiću, direktoru fotografije, reditelju i scenaristi. Najbolji film festivala po odluci žirija je 7000 duša reditelja Sanjina Mirića, (Udruženje češko-srpskog pirjateljstva Rodoljub iz Praga).

Naša koleginica Radica Smiljković osvojila je Gran pri za oblast etnologije, nagrađen je njen film Etos Vranjanske banje, a kolega Novica Savić (iz dopisništva u Požarevcu) osvojio je nagradu za film Požarevac od mira do Miloša.

Emisiju iz dva dela o bračnom paru Melcer možete pogledati ovde 1. deo i ovde 2. deo. 

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво