Sent Andreja noću-danju

U Sent Andreji, varoši na desnoj obali Dunava, nedaleko od Budimpešte, poznatoj po muzejima, galerijama i umetnicima, ali i kao nekadašnjem centru Srba u Mađarskoj, svake godine krajem avgusta održava se tradicionalna manifestacija "Sent Andreja noću-danju".

I ove je godine poslednjeg vikenda meseca avgusta Sent Andreja bila centar kulturnih dešavanja koji je okupio mnogobrojne ljubitelje raznih vidova umetnosti i zabave.

U organizaciji Kulturnog centra Sent Andreje i samog grada, uz podršku više kulturnih institucija i privrednika, održana je tradicionalna, petnaesta po redu, manifestacija „Sent Andreja noću-danju" na kojoj se, pored mnogobrojnih učesnika širom Mađarske, nastupilo i srpsko Kulturno umetničko društvo (KUD) „Opanke" iz Pomaza, mesta nadomak Budimpešte.

"Iskreno se radujem da je uprkos trajanju pandemije i obaveze odgovornog ponašanja sve bilo u redu i da je sve prošlo dobro", izjavila je rukovodilac KUD „Opanke" Anica Šošić Krunić podsećajući da je ovo društvo nastupalo celi dan, sa programima za decu i odrasle.

"Držali smo „plesačnicu", imali smo izložbu nošnji, pletenice smo pravili za gledaoce, za sve one koji su bili zainteresovani, uvežbavali smo sa njima", rekla je Šošić Krunić uz napomenu da je sve to trajalo do kasno u noć.

Izražavajući takođe zadovoljstvo uspešnim nastupom članica KUD „Opanke" Sofija Skorić ističe da su im u svemu pomogli i „momci iz Baje koji su svojim prisustvom uveličali program".

Nastup KUD „Opanke" pratio je i Orekestar „Zora".

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво