Praznik srpskog naroda treba da obuhvati i Crnu Goru

Srpski nacionalni savjet Crne Gore podržao Odluku rukovodstava Republike Srbije i Republike Srpske da se Dan proboja Solunskog fronta, 15. septembar, ustanovi kao praznik srpskog naroda.

Jučerašnja Odluka rukovodstava Republike Srbije i Republike Srpske, koje su predvodili predsednik Srbije Aleksandar Vučić i srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, da ubuduće imaju zajednički praznik Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, podstakao je Srpski nacionalni savjet Crne Gore, kako se navodi u njegovom Saopštenju za javnost, da u najkraćem roku na svojim organima donese odluku da se taj praznik obeležava i u Crnoj Gori.

Ističući da je „Crna Gora uvek bila srpska država, a i danas je i država srpskog naroda, što pokazuje ogromni srpski nacionalni i kulturni potencijal u njoj", u saopštenju se pojašnjava da je ovaj datum kada je probijen Solunski front „od izuzetne istorijske važnosti i za srpski narod u Crnoj Gori, kako zbog značajnog učešća Crnogoraca-Srba koji su sa srpskom vojskom prošli svu mučeničku golgotu Prvog svetskog rata, tako i zbog sigurnog nagoveštaja oslobađanja Crne Gore i srpskih krajeva od okupatora".

„Uz uvažavanje rukovodstava Srbije i Srpske da se ne mešaju u unutrašnja pitanja drugih suverenih država, najdobronamernije ih molimo da nikada ne zaborave i previde koliki je istorijski značaj srpskog naroda u Crnoj Gori za svekoliko srpstvo i stvaranje modernih srpskih država", zaključuje se u Saopštenju koje je potpisao predsednik Savjeta dr Momčilo Vuksanović.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво