Beč: Ubedljivo vodi gradonačelnik Ludvig

Više od mesec dana od izbora u Beču, zakazanim za 11. oktobar, u istraživanjima ubedljivo vodi aktuelni gradonačelnik Mihael Ludvig. Ubedljivo najveća popularnost aktuelnog gradonačelnika i SPO pokazuju da su građani Beča, među kojima je i oko 200.000 Srba, zadovoljni načinom na koji se upravlja gradom.

Aktuelnog gradonačelnika bi izabralo 51 odsto Bečlija, a za njegovu Socijaldemokratsku partiju Beča (SPO) bi glasalo 39 procenata.

Prema rezultatima poslednjih istraživanja Instituta OGM, na pitanje kome bi dali svoj glas da se gradonačelnik bira direktno, 51 odsto od ukupnog broja ispitanika izabralo bi aktuelnog gradonačelnika Beča i predsednika SPO Beča Mihaela Ludviga za poziciju prvog čoveka grada.

Prema istom istraživanju, za SPO bi glasalo 39 odsto.

Beč, kao jedna od najznačajnih evropskih metropola, dobar je primer kako urbana politika može funkcionisati prema savremenim socijaldemokratskim kriterijumima, a fokus je uvek na visokom kvalitetu života ljudi, ukazuju iz SPO.

Naročito, dodaju, u vreme pandemije korona virusa, pokazalo se koliko su važni socijalno jedinstvo i solidarnost kako bi društvo moglo da prevaziđe takvu krizu, najveću posle Drugog svetskog rata.

Društveni, moderni i kosmopolitski grad, to su postulati politike gradske vlade na čelu sa gradonačelnikom Ludvigom.

SPO već uveliko radi na stvaranju još boljih i pristupačnijih uslova za život sve Bečlije, a prioritet u tome su zdravstvo, socijalna politika, stanovanje i obrazovanje, navode.

Što se tiče ostalih stranaka, Narodna partija Austrije (OVP) u Beču bi na izborima trenutno osvojila 21 odsto glasova, Zeleni 16 procenata.

Slobodarska stranka (FPO) trenutno može računati na podršku 11 odsto Bečlija, Neos sa 5 odsto, a „Tim HC Sstrahe sa 5 odsto.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво