Knjiga "Dečija radost" na srpskom i nemačkom jeziku

U Književnom klubu "Đura Jakšić" u Jagodini u četvrtak uveče je predstavljena knjiga "Dečija radost - Kinderfreude" Dragice Matejić-Šreder.

Uz autorku je o knjizi govorio i književnik Ratko Stoilović, a odlomke iz knjige govorili su glumci "Velikog teatra" iz Jagodine i autori dela štampanih u knjizi.

Reč je o dvojezinčnoj antologiji, štampanoj na srpskom i nemačkom jeziku u kojoj su, na 480 stranica, štampane priče, pesme, bajke za decu, 63 autora iz Srbije i inostranstva.

"Knjiga, na sebi stvostven način, upečatljivo, govori o sećanju na najlepši deo života, detinjstvo, a povezivanjem autora različitih nacionalnosti, izborom i objavljivanjem njihovih dela, Matejić - Šreder gradi mostove kulture i još jednom podseća da umetnost ne poznaje teritorijalne granice", rekao je Stoilović.

Matejić-Šreder je rođena 1948. godine u Miloševu kod Jagodine, živi u Miloševu i Hildenu u Nemačkoj, a objavila je 14 knjiga i priredila 31 dvojezičnu antologiju.

Bavi se prevođenjem književnih dela srpskih pisaca na nemački jezik. Dobitnik je brojnih priznanja za pisanje i prevođenje.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара