"Zlatna značka" novinarki RTS-a Jeleni Đorđević Popović

Novinarka RTS-a, Jelena Đorđević Popović, ovogodišnja je dobitnica nacionalne nagrade "Zlatna značka" koju dodeljuje Kulturno-prosvetna zajednica Srbije i Ministarstvo spoljnih poslova-Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja, i to na inicijativu srpske zajednice iz Bocvane i Južne Afrike.

Priznanje Zlatna značka dodeljuje se za dugogodišnji doprinos razvijanju kulturnih delatnosti. Nagrada se sastoji od pozlaćene značke i povelje-grafičkog lista, a ustanovljena je 1976. godine.

Jelena Đorđević Popović novinarsku karijeru je započela u TV Politika, a nastavila u RTS-u. Dve decenije je, u Programu za dijasporu, istraživala našu dijasporu, bila autor mnogih dokumentarnih emisija,  a u studijskoj emisiji "Srbija na vezi" ugostila je naše brojne naučnike, umetnike, sportske radnike iz Srbije i rasejanja.

Dobitnica je mnogih nagrada i priznanja, od kojih je 2019. godine prva nagrada za autorstvo  "Zlatna buklija" na Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma  u Velikoj Plani za emisiju "Afrika i Srbija na vezi - fudbalska priča Afrike".

Odnedavno, Jelena je stalni deo tima "Šarenice", gde će nastaviti da se bavi našom dijasporom i drugim značajnim temama.

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво