Objavljen zbornik književnih radova "Zaveštanja 2020"

Krajem jula je izašao 17. zbornik književnih radova Udruženja srpskih pisaca Švajcarske "Zaveštanja 2020". U ovom godišnjaku objavljeni su radovi 21 člana udruženja i 35 radova onih koji su slali svoja dela iz svih krajeva sveta, pa i matice.

Izdavači zbornika za ovu godinu su Udruženje srpskih pisaca Švajcarske, Milisav Đurić i Srpska književna država „Aleja breza" Gnionica Republika Srpska, čiji je osnivač Marko Lj. Ružićić.

Promocija zbornika planirana je za 3. oktobar ukoliko situacija bude dozvolila veća okupljanja.

Udruženje srpskih pisaca Švajcarske postoji od 2003. Od tada pa do danas, predstavnici udruženja neguju na najlepši mogući način pisanu reč na srpskom jeziku. To rade sa velikim uspehom i spadaju u jedno od najogranizovanijih srpskih udruženja u Evropi.

Uz puno ljubavi i uz dobru organizaciju i još bolju realizaciju, tokom godine imaju više druženja i pesničkih večeri. Često se posećuju i sa predstavnicima sličnih udruženja u Evropi a najviše sa najbližima, u Nemačkoj.

Dela ovog udruženja predstavljena su na Međunarodnim sajmovima knjiga u Beogradu, Frankfurtu i Ženevi. Zbornici udruženja, kao i naslovi mnogih članova, nalaze se nacionalnoj biblioteci Švajcarske u Bernu. Druženje uz stihove i lepe priče ih upotpunjuje i ispunjava, a prisutni su na mnogim pesničkim konkursima u Srbiji i Republici Srpskoj. 

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво