Održan prvi deo Trinaeste međunarodne umetničke kolonije Krčedin 2020

Od 29. jula do 2. avgusta u Krčedinu, u Umetničkom gazdinstvu - Domu porodice Jakšić, održan je prvi deo Trinaeste međunarodne umetničke kolonije Krčedin 2020, gde je u skladu sa merama podstaknutih Kovidom 19, svakoga dana radilo po deset slikara, iz Srbije i dijaspore.

"Zadovoljstvo nam je što smo uz slikare iz Srbije imali priliku da ugostimo i srpske stvaraoce iz Francuske i Amerike, koji tokom trajanja pandemije borave i rade u Srbiji. To su Dragan Mihailović iz Pariza, Radovan Mića Trnavac iz Njujorka i Mikan Aničić iz Pariza, kome smo tokom rada u koloniji uručili i našu tradicionalnu titulu „Ja, Krčedinac"", kaže Miodrag Jakšić, osnivač ove manifestacije i urednik njenog programa.

Planirano je da se drugi deo kolinije održi kada to mere vezane za koronavirus budu dozvolile.

"Tada ćemo prikazati program za publiku, kako to inače činimo svih prethodnih godina, a u kome će učestvovati Zoran Dašić Daša i Legende, harmonikaš Miša Mijatović, pisac i novinar Vanja Bulić, glumci Vjera Mujović, Marko Adžić i Fuad Tabučić, kao i tamburaški orkestri Dunavske zore, Veseli Sremci i drugi umetnici. Tada će učestvovati i 20 slikara iz država regiona, Bugarske, Slovenije, Rumunije i Republike Srpske", kaže Jakšić.

Ovogodišnju koloniju su podržali Opština Inđija, Književna radionica Kordun iz Filadelfije i Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji, restoran Baltazar gril sa Vračara, kao i vinarije Stojanović i Vilimonović i kompanije Zlatiborac i Jafa.

 

 

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво