Nova akcija SPOJI za porodice na Kosovu i Metohiji

Tokom leta 2020. Humanitarna organizacija SPOJI želi da pomogne ukupno 7 porodica i jednu narodnu kuhinju na Kosovu i Metohiji (KiM). Sakupljanje donacija trajaće do 31. jula.

Pandemija koronavirusa dodatno je pogoršala tešku situaciju porodica na Kosovu i Metohiji. SPOJI (Srpska pravoslavna omladina Inzbruk) želi da pomogne sedam, mahom mladih porodica, koje sve žive u teškoj finansijskoj situaciji. Tu je i nestabilna politička situacija, kao i veoma loš položaj srpske manjine na Kosovu i Metohiji. Uprkos svemu tome, sve ove porodice imaju dugoročan cilj da ostanu na Kosovu i Metohiji, a u čemu SPOJI želi da ih podrži.

Iz tog razloga je svaka donacija od velike važnosti, kako bi ova humanitarna akcija, koja skromno podseća na razvojnu pomoć, postala stvarnost i kako bi se realizovala.

Ova humanitarna akcija organizacije SPOJI obuhvatiće šestočlanu porodicu Đurić iz Osojana u Metohiji, mladu porodicu Čukarić iz Velike Hoče, mnogobrojnu familiju Micić takođe iz Velike Hoče, na istom području i mladu porodicu Dubić, porodicu Stojanović iz Novog Naselja na Kosovu, porodicu Stojković iz Kusca, porodicu Simić i narodnu kuhinju u Prekovcu koja brine o stotinama ljudi.

Sve detalje o potrebama naših sunarodnika na Kosovu i Metohiji, načinu na koji možete donirati i kako je planirano da novac bude raspodeljen, možete pronaći na sajtu Humanitarne organizacije SPOJI.

Još jednom, sakupljanje donacija trajaće do 31. jula.

SPOJENI SMO JAČI!
 

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво