Počasno priznanje novinaru Nikoli Radanoviću

Krajem prošle nedelje u prestonici Srbije održana je međunarodna konferencija poznatih pod nazivom „Samit uspešnih“. Odlukom medija, novinara, televizijskih urednika i reditelja, predstavnika kulturnih institucija među kojima je bilo nominovanih i nagrađenih laureata, beogradskom novinaru i menadžeru za odnose sa javnošću Nikoli Radanoviću, koji se bavi očuvanjem kulture u okviru mnogobrojnih projekata, dodeljeno je značajno priznanje u vidu zlatne statue i povelje.

Selekciona komisija je od sto nominovanih i predloženih kulturnih radnika odabrala trideset najuspešnijih laureata u različitim kategorijama. Novinaru i menadžeru za odnose sa javnošću Nikoli Radanoviću dodeljeno je priznanje u kategoriji istaknutog menadžera za širenje srpske kulture u Srbiji i Evropi.

Nikola Radanović dugi niz godina daje doprinos projektima nacionalnih kulturnih institucija, autorskim festivalima zabave, kulture, gastronomije, muzičkim događajima i drugim književnim manifestacijama. Predstavljajući kulturnu informativu i novinarstvo, povezuje istaknute umetnike Republike Srbije sa savezima i udruženjima naroda nekadašnje Jugoslavije u prestonicama Evrope.

Dobitnik je mnogobrojnih priznanja i plaketa od kojih izdvaja i povelju renomiranog festivala „Dani Balkana 2018." u Minhenu, koja mu je uručena u prestižnoj dvorani filharmonije Gastejg povodom 50 godina od sporazuma o gostovanjima između Nemačke i nekadašnje Jugoslavije za negovanje kulturne baštine, promociju balkanskih prostora i istaknutih izvođača i predstavnika Balkana.

„Vrlo je važno da budemo precizni u definisanju sopstvenih ciljeva, naročito kada govorimo o marketingu i kulturnim projektima koje realizujemo. Ovo je još jedno priznanje koje potvrđuje moju uspešnost u domenu novinarstva i menadžerstva, ali i rad sa kulturnim institucijama u dijaspori. Ono nosi svakako posebnu težinu jer je čitava komisija jednoglasno dala zeleno svetlo za prijem priznanja kada se govori o mojoj ličnosti i stvaralaštvu. Delio sam radost i ushićenje sa ostalim laureatima, a upoznao i specijalne goste iz inostranstva... Srećan sam!", izjavio je Radanović Nikola koji je tokom prošle godine ostvario saradnju i sa karavanom kulture i nauke Mondokult iz Pariza povodom koncertnih aktivnosti vokalne solistkinje Radio Televizije Srbije Vesne Dimić. Inače, Nikola je gostovao u Temišvaru, Beču, Salcburgu, Gracu, Pragu, Karlovim Varima, Bratislavi, Budimpešti, a sa Jasnom Đokić, takođe istaknutom vokalnom solistkinjom Radio Televizije Srbije nekoliko puta predstavljao je Srbiju na poznatim međunarodnim festivalima.

Član je Udruženja novinara Srbije, a neki od njegovih intervjua sa umetnicima srpske javne scene objavljivani su u rubrici „Autori" TV revije Politika i drugim magazinima. Svojevremeno je pripremao muzičku emisiju u kojoj je promovisao starogradske pesme vokalnih solista Radio Beograda. Organizovao je i davao doprinos mnogobrojnim koncertnim i kulturnim dešavanjima u Kolarčevoj zadužbini, Kombank Dvorani, Udruženju književnika Srbije, Domu Vojske Srbije, izdvajajući poslednje, kojim se veoma ponosi: „45 sentimentalnih godina" Srđana Marjanovića u krcatoj dvorani Centra Sava u Beogradu.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво