Članovi Srpskog centra SPONA u poseti mališanima na KIM

U rano januarsko praznično jutro, članovi organizacije Srpski kulturni centar u Skoplju - Spona, krenuli su u novu posetu srpskim selima u enklavama na Kosovu i Metohiji. Darivali su deci poklon paketiće povodom Srpske nove godine, koje su sakupili u okviru humanitarne akcije „Pokloni radost, sreća je veća kada se deli".

Obišli su i obradovali mališane u Gračanici, Lapljem selu, Gojbulji i Banjskoj.

„Značajno je i vredno vaše angažovanje u humanitarnom radu kojim, između ostaloga, na radost najmlađih ali i njihovih roditelja, potvrđujete trud svake godine u vreme ovih prazničnih dana. Znamo da se duhovno okrepljujete ovde u hramovima gde su nam slobode ograničene. Vi ste slobodni, ali na žalost, bez hramova kanonske crkve", rekao je vladika raškoprizrenski i kosovskometohijski Teodosije u Gračanici članovima SPONE.

U Gojbulji su svratili i do Milana Spasića, koji ima tri sina i šestoro unučadi.

„Lepo je i vredno ovo što radite i što svake godine u praznične dane obradujete poklonima decu. Ali, nama iskreno, mnogo više od vrednosti tih poklona znači to što nam dolazite i što nas obilazite. To nam je poseban dar", kaže Spasić.

Akcija je nastavljena i u Lipljanu, na Srpsku novu godinu, gde je 245 novogodišnjih paketića podeljeno mališanima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи