Kad gitara greje srca

Koncert italijansko-srpskog benda "Ethereal Lus" održan je 11. januara u Altavili, nekoliko kilometara udaljenoj od Vićence. U bendu gitaru svira naš momak iz Aleksinca, Ivan Dragičević, član muzičke sekcije Udruženja "Vidovdan" iz Vićence.

U prepunoj sali u Altavili publika je dva i po sata uživala u zvucima keltske muzike.

Posle koncerta, gradonačelnik Altavile, Carlo Dalla Pozza, izrazio je duboko poštovanje i zahvalnost Ivanu kao vrsnom muzičaru, dodavši da je srpski narod jako dobro integrisan i vredan poštovanja.

"Imam samo reči hvale za Ivana, izvanredan je gitarista, zaslužio je svu publiku koja je bila prisutna i dugim aplauzom pokazala da prepoznaje njegov kvalitet. Puno članova našeg udruženja je bilo u sali da ga sluša i oda mu priznanje. Ivan je i gitarista u našoj muzičkoj grupi u "Vidovdanu". Bili smo zaista ponosni na njega, i gradonačelnik Altavile Karlo Dala Poca (Carlo Dalla Pozza) ga je javno pohvalio, a to veče je Ivan predstavljao Srbiju", rekao je Dejan Mitić, predsednik Udruženja "Vidovdan".

Majci Gorici srce je bilo puno, a svaki aplauz, kaže, ispunjavao ju je zadovoljstvom i emocijama.

"Ivan je naša ikona. Ovo je italijansko-srpski bend i publika je bila italijansko-srpska. Ponosimo se Ivanom isto toliko koliko i Srbi u Vićenci koji ga poznaju. Imamo divnu saradnju i drago nam je što svira sa nama. Preko Ivana i njegovih prijatelja vidim da ste vi Srbi pošten i divan narod. Nadam se skoroj poseti Srbije, jer smo radoznali da upoznamo Ivanovu domovinu i njegov narod", kaže Ivanov drug iz benda Đorđo Sartori.

Ivan je u Vićencu došao pre dve godine, a u rodnom Aleksincu je svirao u pop bendu. 

 "Jako mi je bila važna podrška naših ljudi, kad imate nekog svog osećate se moćnije. Iako u polumraku ne vidite ko je, osećaju se vibracije, kao i kod muzike. Moje udruženje je bilo u sali, uz mene i to mi je ulivalo samopouzdanje, a to nije mala stvar, jer od stranca se očekuje mnogo. Aplauzi su mi rekli sve, odagnali sumnju, strepnju i osetio sam da je publika zadovoljna. Upravo to je ona spona između muzičara i publike koja odaje sinhronizaciju između onoga ko daje i onoga ko prima. Zadovoljan sam, jer sam prihvaćen od benda i italijanske publike", rekao je za RTS Ivan Dragičević.

broj komentara 0 pošalji komentar