Promocija romana "Noć iza Berlinskog zida" u Beču

Austrijsko-srpsko kulturno društvo "Vilhelmina Mina Karadžić" poziva na promociju romana "Noć iza berlinskog zida" autorke Dese Burazor Aslanidu iz Štutgarta, koja će se održati u subotu, 7. decembra, u 19 časova, u prostorijama SKC "Stevan Mokranjac" u Beču.

Pored autorke, o knjizi će govoriti Saša Kostić, predsednik SKC i prof. Svetlana Matić. Gost večeri je pesnikinja iz Nemačke Borica Đekanović, koja će bečkoj publici predstaviti deo svoje poezije, a u muzičkom delu programa nastupiće Dečji hor "Zlatni zvončići", saznajemo od organizatora.

Desa Burazor Aslanidu živi i radi u Štutgartu već dugi niz godina. Predsednica je SKPD "Prosvjeta" - odbor u Nemačkoj. Poznata je po svojim humanitarnim i kulturnim aktivnostima i borbi za pravu istinu o srpskom narodu. To je bio povod da napiše svoj prvi roman "Krugovi života - gradonačelnik i Srpkinja", za koji je dobila književnu nagradu Akademije "Ivo Andrić" u Beogradu. Član je Udruženja pisaca "Sedmica" u Frankfurtu i Udruženja pisaca "Poeta" u Beogradu. Bavi se slikarstvom. Član je Prvog srpskog pevačkog društva - Štutgart. Dugi niz godina je uređivala i vodila emisiju o Srbiji - "Slobodni radio Štutgart".

"Može se zaključiti da je ova dragocena proza koja se čita sa izuzetnom napetošću, jer pruža neko novo svetlo na Drugi svetski rat, daje ispovesti svedoka događaja, njihove karaktere, razmišljanja i tumačenja na život "iza zida"", rekao je o knjizi akademik Radomir Smiljanić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се