Reprezentaciju Srbije u Gracu bodriće navijači iz dijaspore

Rukomet će uskoro biti u žiži interesovanja jer se u Austriji, Norveškoj i Švedskoj od 09. do 26. januara 2020. godine održava EHF EURO 2020, evropsko prvenstvo u rukometu. Srpska reprezentacija očekuje veliku podršku od navijača iz dijaspore.

Seniorska reprezentacija Srbije je obezbedila učešće na muškomEHF EURO 2020, evropskom prvenstvu, koje se od 09. do 26. januara 2020. godine održava u Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

Voljom žreba nacionalni tim Srbije se nalazi u A grupi uz reprezentacije Hrvatske, Belorusije i Crne Gore. Reprezentacija Srbije svoje utakmice igra u Austriji, u grupnoj fazi igra u Gracu, a u nastavku takmičenja u glavnoj fazi turnira igra u Beču.

 Raspored utakmica grupne faze koja se igra u Stadthalle u Gracu je sledeći:

 Četvrtak, 09. januar:

18:15 Belorusija - Srbija

20:30 Hrvatska - Crna Gora

 Subota 11. januar:

16:00 Hrvatska - Belorusija

18:15 Crna Gora - Srbija

 Ponedeljak 13. januar:

18:15 Crna Gora - Belorusija

20:30 Srbija - Hrvatska

Sigurno je da će najveću pažnju privući utakmica između Srbije i Hrvatske, kako zbog rivaliteta dve reprezentacije, tako i zbog organizacije u pogledu navijača, bezbednosti i slično.

Nedavno je održan sastanak na kome su učešće uzeli predstavnici rukometnih saveza Srbije i Hrvatske, kao i predstavnici Rukometnog saveza Austrije, kao organizatori događaja. Na sastanku je saopšteno da postoji velika zainteresovanost hrvatske javnosti i navijača za utakmice, kao i očekivanom prisustvu oko 2.500 do 3.000 hrvatskih navijača.

S obzirom na to da u Austriji živi veliki broj pripadnika srpske dijaspore i da postoji veliki broj klubova Srba u Austriji, očekuje se i podrška srpskih navijača i velika posećenost na utakmici u Gracu.

Brojnost srpskih navijača u utakmicama grupne faze i njihova pomoć sigurno će olakšati plasman u glavnu fazu takmičenja do bečke Stadthalle i nove četiri utakmice sa najboljim evropskim reprezentacijama (16. 18. 20. i 22. januar).

Ulaznice se kupuju putem interneta, na Oeticket-EHF EURO 2020, a za publiku su određeni i sektori, kako bi se razdvojile određene navijačke grupe.

U fazi priprema za ovo takmičenje  reprezentacija Srbije je sa nacionalnim timom Austrije u Gracu odigrala kontrolnu - prijateljsku utakmicu, što je bila generalna proba za evropsko prvenstvo, a ujedno i prilika da se napravi velika promocija događaja i narednih utakmica srpske reprezentacije.

broj komentara 0 pošalji komentar