Dečje igre bez granica u Vićenci

Već četvrtu godinu zaredom udruženje "Sloga" iz Vićence i Basana del grapa organizuju Dečije igre bez granica u saradnji sa srpskom dopunskom školom "Sveti Sava" i pod pokroviteljstvom Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu.

Igre su održane 12. oktobra u Toriju di Kvartesolo, a učestvovalo je 26 ekipa, od kojih je 12 bilo sastavljeno od dece mlađeg, a 16 starijeg uzrasta.

Igre je svečano otvorila nova učiteljica srpske dopunske škole, Dragica Doderović. Takmičili su se na 6 terena u igrama kao što su poligon 1 i 2, između dve vatre, iks-oks, košarkica i ukradi zastavicu. Svaka ekipa bila je sastavljena od 5 igrača i jednog kapitena. Učestvovali su đaci srpske dopunske škole sa punkova iz Vićence, Basana del Grape, Torija, Skia i Alontea, kao i deca članovi srpskih udruženja, a po prvi put su učestvovale i ekipe iz Srbije, Republike Srpske i Slovenije.

Deca su  imala priliku da pogledaju i predstavu "Iscepana bajka", koju su izveli glumci Kreativnog studija "Čarolija" iz Novog Sada. Osim igara na terenu, deca su se takmičila i u igri znanja koje su realizovale učiteljice srpske škole Jelena Jovanović i Dragica Doderović. Održan je mini kviz pod nazivom "Velikani dečije srpske književnosti" kao i igra "Na slovo B".

Po završetku igara bez granica svim ekipama koje su učestvovale podeljene su zahvalnice a najboljima medalje. Prvo mesto iz starije grupe osvojila je ekipa "Hajduci", drugo mesto ekipa "Starogorci", a treće ekipa "Kruna Jugovići". Iz mlađih grupa prvo mesto je pripalo ekipi "Kruna leptirići", drugo mesto ekipi "Beloglavi stupovi" a treće mesto su podelile ekipe "Božuri" i "Srpski tigrovi". Svi ostali učesnici su dobili diplome za učešće.

Istog dana održan je i tradicionalni turnir veterana "Sloge", a najbolji su dobili i četiri pehara. Pehar za fer-plej je pripao ekipi iz Rogatice, treće mesto osvojila je ekipa "Kruna", drugo ekipa "Dijana" a najbolji su bili članovi "Edil Vidre". Odigrana je i jedna ženska revijalna utakmica između ekipa "Sloga šljivovice" i "Kranjske kobasice".

Po završetku igara učesnici su mogli da uživaju u kraćem kulturnom programu u okviru manifestacije "Sabor srpske Sloge" na kome su se osim domaćina predstavili i gosti sa svojim folklornim ansamblima - Udruženje za očuvanje tradicije "Stara gora " iz Rogatice, KUD "Brdo" iz Kranja i KUD "Žika Lazić" iz Lugavčine , koji su bili i gosti kod naših prijatelja iz udruženja "Kruna" iz Skija.

Prethodne večeri, u petak 11. oktobra udruženje "Sloga" organizovalo je i dečiju predstavu  "Velika zbrka" u izvođenju grupe "Čarolija" iz Novog Sada, a za novembar ove godine najavljuju novu predstavu takođe za najmlađe "Pipi duga čarapa".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво