Počasni konzul Srbije odlikovan najvišim belgijskim ordenom

Počasnom konzulu Srbije u Flandriji, Aleksandru Davidoviću, na osnovu dekreta belgijskog kralja Filipa uručen je Orden Leopolda.

Reč je o najviššem belgijskom odlikovanju, a Davidoviću je dodeljeno za zasluge u zbližžavanju naroda i institucija Kraljevine Belgije i Republike Srbije.

Počasni konzul Aleksandar Davidović postao je prvi Srbin kome je dodeljeno odlikovanje iz reda vitezova Leopolda.

Orden je uručio prof. dr Derik Goselin, savetnik belgijskog kralja, počasni ššef Kabineta predsednika Vlade Flandrije i profesor na Oksfordu.

O angažžovanju Aleksandra Davidovića i njegovoj posvećenosti saradnji dve zemlje i ubrzanju evropske integracije Republike Srbije govorio je Kun Metsu, poslanik u belgijskom Parlamentu, koopredsedavajući Odbora za unutrašnja pitanja i gradonačelnik Edegema.

Počasnom konzulu uručena je i sablja, koja simbolizuje red vitezova Leopolda.

Ceremoniji je, uz brojne visoke zvanice, prisustvovala i ambasadorka Republike Srbije u Kraljevini Belgiji Marina Jovićević.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво