Satirične večeri sa Bojanom Ljubenovićem u Švajcarskoj

Proteklog vikenda održane su promocije književnika, aforističara i satiričara Bojana Ljubenovića. Promocije su održane u švajcarskoj biblioteci u mestu Langnau am Albis, u SKD-u u Dibendorfu i u pravoslavnoj crkvi u St.Galenu.

Promocije su bile izuzetno posećene, što pokazuje koliko se Ljubenović čita i u Švajarskoj.

Autor je predstavio tri svoje knjige - „Bukvar za decu iz rasejanja sa istorijskom čitankom", koji je posebno obradovao mališane iz dopunskih škola, zatim „Pisma iz Srbije", knjigu koja je toliko puta nagrađivana i po kojoj je nastala monodrama „Ima jedna zemlja" u izvođenju glumca Jovice Jašina.

Bojan Ljubenović je rekao da je upravo zbog te knjige nastao i bukvar i njegova treća knjiga "Srbijo, Bog ti pomogao", po kojoj je takođe nastala monodrama „ E moj Todore", koju izvodi glumac Janko Radišić.

Bojan Ljubenović je pokupio sve simpatije u Švajcarskoj jer se publika pronašla u mnogim pričama Todora iz knjige „Srbijo, Bog ti pomogao". Tražila se knjiga više, a druženje sa Bojanom Ljubenovićem bilo je izuzetno iskustvo za publiku.

U programu je učestvovao i Goran Gibson, kantautor i akustičar koji je za ovu priliku doputovao iz Srbije.

Inicijator za Ljubenovićevo gostovanje je književnica Snežana Petrović, a podržali su je Dragana Zimonjić iz Sent Galena i švajcarski Radio Krug.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво