Promocija Beograda u Moskvi i Sankt Peterburgu

Turistička organizacija Beograda od 10. do 12. septembra učestvuje na Međunarodnom sajmu turizma u Moskvi "LEISURE" gde će pod okriljem Turističke organizacije Srbije predstaviti ponudu naše prestonice za turiste iz Rusije koji su u Beogradu u stalnom porastu.

Prema podacima Sekretarijata za upravu / sektor statistike Grada Beograda, gosti uz Rusije su od početka godine ostvarili porast od 31% u dolascima i za 37% u broju ostvarenih noćenja u našem gradu u odnosu na isti period prošle godine. Broj ruskih turista u julu mesecu je bio za 27% veći a ostvarena noćenja za 33% u odnosu na jul prošle godine, što potvrđuje značaj poslovnih aktivnosti na ovom turističkom tržištu, saznajemo iz Turističke organizacije Beograda (TOB).

Tokom sajamskog nastupa, na štandu Srbije u Moskvi biće organizovana prezentacija turističke ponude Beograda, Srbije i ostalih destinacija izlagača iz naše zemlje, namenjena ruskim agencijama, turoperatorima, asocijacijama i medijima, na kojoj će biti organizovana i degustacija srpskih vina.

Po završetku sajma u Moskvi, promocija će biti nastavljena u Sankt Peterburgu, na posebnom promotivnom događaju u hotelu Crowne Plaza -Ligovsky gde će predstavnici turističke privrede Sankt Peterburga imati prilike da se bliže upoznaju sa aktuelnom turističkom ponudom Beograda i Srbije. Prezentaciju Beograda održaće Slobodan Unković, zamenik direktora Turističke organizacije Beograda (TOB).

broj komentara 0 pošalji komentar